Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дві лікарні у Харківській області отримали сучасні апарати штучної вентиляції легень

Дві лікарні у Харківській області отримали сучасні апарати штучної вентиляції легень

Два апарати ШВЛ поповнили фонди медобладнання в Харківському обласному клінічному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення та один - у Чугуївській ЦРЛ.

Сучасне обладнання та захисні костюми передали від фонду Ріната Ахметова і ФК «Шахтар». Від імені керівника області Олексія Кучера благодійникам подякував за допомогу заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков.

«Приємно відзначити, що ви постійно допомагаєте лікарям Харківщини, і сьогодні дві опорні лікарні, які знаходяться на передовій у боротьбі з COVID-19, отримають апарати ШВЛ та витратні матеріали. Наразі медзаклади забезпечені усім необхідним, але ж допомоги не буває забагато. Ми вдячні благодійникам і працюємо з ними у постійному контакті, щоб пацієнти змогли отримати якісну допомогу», - сказав Євгеній Грицьков.

За словами в.о. головлікаря клініки Ірини Пирогової, за місяць заклад прийняв близько 80 пацієнтів, наразі половина з них повністю одужала. Зараз два нових апарати ШВЛ вже встановлені й готові до роботи.

«За місяць роботи з пацієнтами, хворими на COVID-19, ми відчули, що матеріальна база, особливо апарати ШВЛ, потребують оновлення. Це апарати експертного класу, які дозволять ефективніше лікувати хворих та отримувати результати. Наприклад, апарати мають широкий спектр можливостей з лікування легеневої дихальної недостатності», - говорить Ірина Пирогова.

Чугуївська центральна районна лікарня також отримала сучасний апарат ШВЛ та витратники. Як зазначив директор закладу В’ячеслав Грушко, наразі в лікарні перебуває 8 хворих на COVID-19 та 12 людей з підозрою.

«На початку пандемії у нас було всього 2 сучасних апарати ШВЛ з 11, наразі будемо мати 5 нових апаратів - такої кількості нам вистачить для лікування пацієнтів», - сказав В’ячеслав Грушко.