Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» експонуватиметься виставка «За даллю – даль»

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» експонуватиметься виставка «За даллю – даль»

Світлини Євгена Зубкова дві країни, з якими були пов’язані життя і творчість автора – Україну та Канаду, відкриють з доволі незвичного ракурсу.

Автор полюбляє експериментувати з фото: мультиекспозиція, графічні за своїм сприйняттям абстрактні композиції, розфарбовані фото, класичне стріт-фото, авторські прийоми. За допомогою різних технік фотографії документальне поєднується з художнім, тим самим посилюючи те відчуття реальності, яке автор намагається передати.

Переглянути виставку можна з 24 липня по 8 серпня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва.

Довідка. Євген Зубков народився 17 серпня 1950 року, закінчив ХПІ, працював інженером. Фотографія стала для нього хобі. Євген познайомився з провідними фотографами Харкова, у тому числі з членами групи «Время», фотографами Олегом Мальованим, Борисом Михайловим, Геннадієм Тубалєвим, Олександром Супруном і Олександром Ситниченко. Змінив професію та працював фотографом у НДІ. У 1989 році був прийнятий в Спілку фотохудожників Харкова. 1991 рік – виставка в художньому музеї в складі Спілки фотохудожників.

У 1996 році переїхав до Канади. У 1998 році Українська канадська культурна федерація допомогла Євгену організувати виставку фотографії. Серед авторів, окрім Євгена Зубкова, були Олександр Супрун та Євген Павлов. У Канаді також були і інші виставки фотографій Євгена: у 2000 році – галерея «See Gallery», у 2005 – галерея «River Site», у 2009 – арткафе «Tango».

У 2015 році повернувся до рідного Харкова, де продовжує жити та фотографувати.