Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року на Харківщині відремонтують 244 км доріг державного значення

Цього року на Харківщині відремонтують 244 км доріг державного значення

Понад 177 км уже відновили.

Про це повідомили під час брифінгу щодо реалізації в Харківській області програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України.

«По всій країні триває «Велике будівництво» - це потужна програма Президента України, - зазначив голова ХОДА Олексій Кучер. - Президент звертає особливу увагу на ремонти доріг у країні».

За інформацією начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрія Алексєєва, наразі на дорогах державного значення вже відновлено 177,5 км з 244 км, які заплановані для ремонту цього року.

«На сьогодні із загального обсягу запланованих робіт ми виконали 80%. Якщо виконаємо поставлені цілі, є можливість залучити додаткові кошти на ремонт доріг державного значення в межах області», - сказав Андрій Алексєєв.

За його інформацією, у рамках програми «Велике будівництво» фінансуються ремонтні роботи не лише нових об’єктів, а й доріг, ремонт яких не був завершений у попередні роки. Так, 1 вересня нарешті завершать відновлення дороги Чугуїв - Мілове, яка ремонтується з 2015 року.

«Загальна вартість проєкту - 1 млрд 507 млн гривень, з них у 2020 році на ремонтні роботи виділено 690 млн гривень, - сказав начальник САД. – Ми додатково включили до проєкту додатковий майданчик для габаритно-вагового контролю».

Андрій Алєксєєв уточнив, що в 2020 році дорожники влаштували 68 кілометрів верхнього шару на дорозі Чугуїв-Мілове. Після завершення всіх робіт від підрядника буде отримано гарантію на експлуатацію дороги. Зараз на об’єкті проводять роботи з упорядкування.

«Очікуємо встановлення автобусних зупинок, зупинкових майданчиків, також на пішохідних переходах буде облаштовано автономне освітлення», - додав очільник САД.

Також у рамках «Великого будівництва» у 2020 році планується ремонт 13 штучних споруд (мостів і шляхопроводів).