Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА відзначили переможців конкурсу «Гендерна політика очима української молоді»

У ХОДА відзначили переможців конкурсу «Гендерна політика очима української молоді»

Захід відбувся 13 липня за участю очільника області Олексія Кучера.

«Я думаю, що зараз великі можливості є у всіх, і я впевнений, що зараз вони дійсно рівні», - з такими словами завернувся до присутніх голова ХОДА, відкриваючи захід.

Під час зустрічі Олексій Кучер обговорив з присутніми зміни в гендерній культурі в розрізі Харківської області. 

Так, викладачка Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова Наталія Бібік зазначила, що в цілому за 10 років ситуація покращилась, це помітно навіть, дивлячись на кількість учасників конкурсу. Адже за 14 років проведення конкурсу «Гендерна політика очима української молоді» до нього долучились понад 800 учасників, серед яких як жінки, так і чоловіки. 80 осіб взяли участь у цьогорічному конкурсі.

«Навіть якщо взяти кількість вишів, що брали участь, - зараз у рази їх більше, - сказала Наталія Бібік. - Головна тенденція – є учасники із сусідніх областей. В інших областях такого немає, і нам заздрять у якісь мірі».

За словами викладачки Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова Галини Фесенко, у Харківській області активно розвивається гендерна культура, навіть запроваджено гендерний бюджет на базі Чугуївської міської ради. 

Також під час заходу Олексій Кучер вручив переможницям XIV Регіонального наукового конкурсу молодих вчених «Гендерна політика очима української молоді» пам’ятні дипломи.