Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У «Мистецтві Слобожанщини» експонується «Квітуча традиція» (оновлено)

У «Мистецтві Слобожанщини» експонується «Квітуча традиція» (оновлено)

Персональну виставку Петриківського розпису Ганни Булгакової можна подивитись до 18 липня. А 17 липня о 16:00 відбудеться творча зустріч з авторкою та майстер-шоу.

«Через карантинні обмеження кількість відвідувачів заходу не повинна перевищувати 15 осіб. Вхід - за попереднім записом за телефонами: (057) 717-10-40, (057) 705-15-50», - попереджають у галереї.

Петриківський розпис або «Петриківка» – український декоративно-орнаментальний народний живопис, що сформувався на Дніпропетровщині в селищі Петриківка, звідки і походить назва цього виду мистецтва. Побутові речі з візерунками в стилі Петриківського розпису збереглися з XVII століття. Цей розпис своєю красою і автентичністю підкорив Міжурядовий комітет ЮНЕСКО і в 2013 році потрапив у список об'єктів Всесвітньої нематеріальної культурної спадщини людства, який ведеться з 1978 року на виконання конвенції «Про охорону Всесвітньої культурної і природної спадщини».

У роботах харківської художниці Ганни Булгакової втілена традиційна техніка та оригінальне авторське бачення, гармонія кольору та яскравий настрій, а також велика любов до цього дивовижного мистецтва.

Довідка. Ганна Булгакова народилася 12 січня 1981 року в АР Крим в місті-герої Севастополі. Мистецьку освіту почала отримувати в 27 років. Закінчила професійний ліцей № 13 за спеціальністю «художник розпису по дереву», де вивчила український та російський розпис: Петриківський, Хохлому, Гжель, Полхов-Майданський, Городецький. Потім вступила до Харківського художнього училища, яке закінчила за спеціальністю «художник-декоратор». У 2011 році вступила до Харківської державної академії дизайну і мистецтв» на факультет образотворчого мистецтва - станковий живопис. Закінчила дипломною картиною «Бандуристи. Знищена пам`ять». Робота знаходиться в експозиції Харківського історичного музею.

Роботи художниці знаходяться в приватних колекціях України та закордоння і у національних музеях.