Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Дворічній реконструюють районний Будинок культури

У Дворічній реконструюють районний Будинок культури

Будівлю закладу не ремонтували близько 50 років.

10 липня голова ХОДА Олексій Кучер перебуває з робочим візитом у Дворічанському районі. Очільник ОДА оглянув соціальні об’єкти району, зокрема, районний Будинок культури, у якому проходить реконструкція.

«Необхідно активізувати роботу, адже люди повинні бачити, що робота виконується. Особливо дивлячись на те, що раніше коштів на цей район виділялось небагато», - сказав Олексій Кучер.

Ремонтні роботи розпочато у кінці 2019 року коштом Державного фонду регіонального розвитку. У ході реконструкції вже повністю замінено опалювальну систему, яка хоч і була у РБК, але не працювала.

«З 1985 року не проводились ніякі ремонтні роботи, тобто стан будівлі - жахливий. Постійні протікання даху, відсутня система опалення, - розповідає т.в.о. начальниці відділу культури Дворічанської РДА Валентина Черкасова. - Коштом ДФРР ми на даний час маємо вже оновлену повністю систему опалення. На даний час проводять роботи на даху, який постійно протікав і на який завжди не вистачало коштів. Також замінені повністю вікна, частково - двері».

Наразі у будівлі тривають роботи з утеплення фасаду та облаштування задньої стінки, на місці якої раніше було скло.

Голова Дворічанської РДА Юрій Струков зазначив, що після коригування проєкту в Будинку культури не лише відремонтують приміщення, а й закуплять обладнання та декорації.

«На сьогодні вже в планах замінити декорації, адже старі не міняли з 90-х років, - розповів Юрій Струков. – Також хочемо провести повністю ремонт підлоги та стелі, встановити професійне світло».

У Дворічанському районному будинку культури проходить понад 140 культурних заходів на рік, а до художньої самодіяльності залучено близько 170 осіб віком від 6 до 80 років.