Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Борівському районі відновили міст через Оскільське водосховище, в Ізюмському завершують дорогу на Оскіл

У Борівському районі відновили міст через Оскільське водосховище, в Ізюмському завершують дорогу на Оскіл

Обидва об'єкти будівництва голова ХОДА Олексій Кучер оглянув під час робочої поїздки до районів 8 липня.

Вартість ремонту дороги Ізюм - Оскіл стала рекордно низькою для області та країни. Ціна повного двошарового ремонту з розміткою та дорожніми знаками складає 7,423 млн гривень на 1 км.

Ремонтні роботи тут проводять у рамках програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським.

За словами Олексія Кучера, загалом в області цього року ремонтують 24 дороги місцевого значення. Економія коштів під час тендерів складає понад 90 млн гривень, та це ніяк не вплине на якість робіт. 

«Загалом по області на цих 24 об’єктах ми зекономили 91 млн гривень, - сказав Олексій Кучер. – Ціна ремонту дороги Ізюм - Оскіл - 7,423 млн гривень за кілометр. Взагалі в історії будівництва доріг у Харківській області вперше така кількість коштів була заощаджена».

За словами директора Державного підприємства «Дороги Харківщини» Ігоря Турченка, така економія коштів стала можливою завдяки живій конкуренції підрядників на території Харківської області.

«Якщо у 2014-2015 роках ми мали три асфальтобетонні заводи в області, то зараз у нас - 14 заводів і 3 будуються. На наступний рік у нас буде 17 підрядних організацій, які матимуть свої асфальтобетонні заводи, свої автомобілі, техніку та людей», - відзначив Ігор Турченко. 

За його словами, загальна протяжність дороги Ізюм – Оскіл - 14,6 км, вона містить ділянку комунальної дороги та дороги місцевого значення. На даний час ремонтні роботи виконано на 85%, або 11,2 км.

Голова ХОДА зазначив, що ремонтні роботи необхідно завершити згідно з графіком.

«Я сьогодні особисто Президенту повідомив, що ми до 1 серпня всі 24 об’єкти завершимо. Тому нам це обов’язково необхідно виконати», - сказав Олексій Кучер.

У Борівському районі він також оглянув міст через Оскільське водосховище, який відремонтували вперше за 25 років.