Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартував збір урожаю ранніх зернових

На Харківщині стартував збір урожаю ранніх зернових

3 липня голова ХОДА Олексій Кучер ознайомився з початком робіт на полях Балаклійського району, а також побував на місцевих сільгосппідприємствах, задіяних у зборі врожаю.

«З сьогоднішнього дня ми оголошуємо про старт збору урожаю ранніх зернових культур. Для нас це дуже важливо, тому що економіка Харківської області базується зокрема і на сільгоспвиробництві. Балаклійський район відрізняється тим, що дає велику кількість сільгосппродукції. Ми хочемо, щоб у 2020 році тут було зібрано більше 150 тис. тон. Це більше, ніж  у минулому році, і я звертаюсь до усіх сільгоспвиробників з проханням активуватися в цьому напрямку. До нас можна звертатися за допомогою, ми всі налаштовані на спільну роботу і хочемо, щоб Харківська область залишилася в лідерах по кількості зібраного врожаю», - зазначив Олексій Кучер.

У ході робочої поїздки він ознайомився з роботою новозбудованого елеватору підприємства «Добробуд – Сервіс». Потужність прийому-відвантаження елеватору становить до  20 тис. тон на місяць, одночасно зберігати тут можуть 8 тис. тон.

«Ми проектували елеватор з урахуванням того, щоб тут був повний цикл – від прийомки до відвантаження. Проектування розпочали у 2019 році, за рік повністю побудували об’єкт. Готові забезпечити прийом, лабораторні дослідження, відвантаження на вагони та контейнери», - розповів директор підприємства Сергій Нещенко.

Крім того, елеватор задумувався як хаб-платформа, на базі якої трейдери та фермери могли б без посередників спілкуватися один з одним.

«Я вражений. Ми бачимо, як ставляться виробники до своєї роботи. Вони роблять величезний вклад в розвиток області своїми інвестиціями – а це 42 млн грн. Також це 20 нових робочих місць», - відзначив Олексій Кучер.