Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили хід підготовки до опалювального сезону

У ХОДА обговорили хід підготовки до опалювального сезону

Заступник голови ХОДА Руслан Тихонченко взяв участь у селекторній нараді під головуванням Заступника Міністра розвитку громад та територій України Наталії Хоцянівської.

Під час заходу учасники підбили підсумки проходження опалювального сезону 2019 - 2020 років на території Харківської області та обговорили підготовку господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2020 - 2021 рр.

«Протягом минулого сезону серйозних аварій не було. Мала місце затримка на початку опалювального сезону в Чугуївському та Куп’янському районах, містах Барвінкове та Куп’янськ - внаслідок проблем з укладанням договорів на постачання природного газу», - зазначив Руслан Тихонченко. 

Задля недопущення подібних ситуацій на території області розпорядженням голови обласної державної адміністрації створено штаб, який займається підготовкою до зими. 

«Під моїм керівництвом відбулось уже 4 засідання штабу з 9 запланованих, - відзначив Руслан Тихонченко. - Стан підготовки теплового господарства області на 15 червня складає 32,9 % з планових 30%».

Руслан Тихончеко розповів, що вже підготовлено 262 котельні з 796  (32,9%); 486,7 км теплових мереж від загальної кількості 2018,1 км (24,1%); 47 центральних теплових пунктів з 306 (15,4%).

Також під час заходу обговорили питання погашення дебіторської заборгованості, зокрема, заборгованості населення за спожиті послуги з теплопостачання та постачання гарячої води підприємствами ТКЕ.