Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівництво Вовчанщини звернулось до голови ХОДА за підтримкою кількох інфраструктурних проєктів

Керівництво Вовчанщини звернулось до голови ХОДА за підтримкою кількох інфраструктурних проєктів

24 червня Олексій Кучер відвідав з робочою поїздкою Вовчанський район.

Очільник області ознайомився з ходом робіт на низці об’єктів, а також відвідав котельню міста Вовчанськ, яка працює на альтернативному паливі та має потужність 10 МВт. Ця котельня дає можливість опалювати 39 багатоповерхових будинків, дитячий садок, 2 школи та ще низку об’єктів інфраструктури. Також котельня може працювати в автономному режимі при повному відключенні природного газу, води, електроенергії.

Під час огляду котельні голова Вовчанської РДА Анатолій Косолапов звернувся до Олексія Кучера з проханням допомогти у фінансуванні робіт по облаштуванню приміщень для 2 котельнь на території шкіл району.

«Є дві котельні, які не використовують, ми вирішили перенести їх до шкіл власними силами. Частину робіт провели, але є нестача фінансування, - сказав Анатолій Косолапов. - Один проєкт приблизно на 1,5 млн грн, а інший – на 1,9 млн. Вчасне фінансування надасть можливість завершити роботи ще до початку опалювального сезону».

Голова ХОДА зазначив, що облаштування котельнь, які працюють на альтернативному виді палива, є дуже актуальним для Вовчанського району. Так само як і питання будівництва газопроводу, що дозволить під’єднати район до української ГТС.

«Для нас дуже важливе це питання, про ситуацію у Вовчанському районі я доповідав Президенту, маємо найближчим часом вирішити питання фінансування», - сказав Олексій Кучер.

Він запропонував голові РДА надати всі документи щодо переносу котелень для розгляду в ХОДА, щоб у подальшому проєкти могли отримати фінансування з обласного бюджету.

Також очільник області відвідав Вовчанський ліцей № 2. Будівля навчального закладу побудована в 1907 році та є пам’яткою архітектури. За останній час тут провели низку відновлювальних робіт – зокрема, замінили вікна на енергозберігаючі. Зараз заміни потребує покрівля закладу.

За інформацією голови Вовчанської РДА, у 2019 році було розроблено проєкт із заміни покрівлі, він розрахований на більше ніж 13 млн гривень, а ця сума для районного бюджету завелика.

«Ми намагаємось залучити всі джерела фінансування. На сьогодні Німецьким товариством GIZ закуплено та завезено будівельні матеріали для ремонту покрівлі на суму більше 3,4 млн гривень», - сказав Анатолій Косолапов.

«Школа доволі велика для району – в ній навчається близько 600 дітей. Ми поспілкувались з керівництвом навчального закладу та з керівництвом району щодо потреб у відновленні закладу. Найближчим часом я розгляну можливість для того, щоб ми разом із депутатами обласної ради виділили кошти на ремонт цієї школи», - повідомив Олексій Кучер.

Під час робочої поїздки голова ХОДА також ознайомився з ходом ремонтних робіт у приміщенні майбутнього Центру надання адміністративних послуг та гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб.