Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рятувальники з волонтерами провели повітряне патрулювання лісових масивів області

Рятувальники з волонтерами провели повітряне патрулювання лісових масивів області

Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Спільне повітряне патрулювання лісових масивів, сільськогосподарських угідь та відкритих просторів провели з метою виявлення, оцінки та обміну інформацією про можливі пожежі в екосистемах.

До патрулювання був залучений гелікоптер ДСНС України та два літаки волонтерської організації «Цивільний повітряний патруль».

«Під час патрулювання о 15:15 було виявлено осередок лісової пожежі в Краснокутському районі біля с. Пильнянки. Горів лісовий масив Гутянського лісгоспу на площі 4,5 га, - розповідають рятувальники. - Інформація про пожежу одразу була передана до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Харківській області. За декілька годин пожежу вдалось ліквідувати. Завдяки своєчасному виявленню події пожежа не набула розповсюдження».

Значну допомогу рятувальникам і лісникам у процесі виявлення пожеж та успішного їх гасіння надає ГО «Цивільний повітряний патруль». Це організація, що об'єднує пілотів та простих громадян задля медичної евакуації за допомогою авіаційної техніки та патрулювання. Усі заходи проводяться виключно на добровільних, волонтерських засадах власними літаками.

«Так, у 2020 році літаки Цивільного повітряного патруля брали участь у ліквідації всіх масштабних пожеж в екосистемах, а також допомогли доставити травмовану 11 червня у м. Барвінковому 7-річну дитину до медичного закладу», - відзначають у ДСНС.

Довідка. Протягом минулого року на території лісових господарств Харківської області виникло 93 пожежі, в поточному – 68. Крім того, лише з початку 2020 року підрозділи служби з надзвичайних ситуацій 2197 разів ліквідовували пожежі від горіння сухої трави, сміття та очерету. Серед найбільш пожежонебезпечних районів - Ізюмський, Куп’янський, Балаклійський, Дворічанський, Вовчанський, Борівський та Нововодолазький. Наймасштабніші пожежі в екосистемах цьогоріч відбулись у Вовчанському, Краснокутському та Харківському (с. Циркуни) районах.