Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Центр первинної медичної допомоги в Будах отримав два нові авто

Центр первинної медичної допомоги в Будах отримав два нові авто

19 червня голова ХОДА Олексій Кучер під час робочої поїздки до Харківського району привітав місцевих медиків із професійним святом та взяв участь у заходах у селищі Буди.

Звертаючись до медичних працівників Харківського району, Олексій Кучер відзначив, що за останній час познайомився з великою кількістю лікарів, медсестер і медбратів та інших медпрацівників, які зараз протидіють розповсюдженню COVID-19.

«Я безмежно вдячний кожному з вас та щиро вдячний, що сьогодні мене запросили на це свято, - звернувся до присутніх голова ХОДА. - Не сподівався, що тут будуть такі урочистості. Я взагалі проти пафосних речей, тому що бачу, як всі напружуються при цьому. Закликаю всіх розслабитись. Я тут лише для того, щоб вам подякувати.  Тому що ви – дійсно герої. При цьому необхідно визнати, що медицина у нас не в дуже доброму стані. Як раз СOVID пришвидшив усі процеси - розуміння на рівні держави, органів державного управління, що про медицину в нашій державі на великий проміжок часу забули. Медики тривалий час були позбавлені належної уваги. Це розуміємо не тільки ми як керівництво області, це розуміє Президент і зараз все робить для того, щоб медичні працівники й отримували вищу зарплату, і та реформа, яка розпочата, була вам на користь».

Голова ХОДА запропонував медпрацівникам зі своїми скаргами чи пропозиціями звертатися до нього напряму.

«Без виключення у разі необхідності й у разі, якщо буде проявлена ініціатива, я приймаю кожного медика особисто. Будь ласка, заходьте, і все робитимемо для того, щоб вирішити ваші питання», - сказав керівник області.

Він також передав медикам ключі від 2-х нових автомобілів, що працюватимуть у Будянському ЦПМД №1.

«Ці машини не я, не голова ОДА, не Кучер передає. Ці машини купувались за гроші наших платників податків, і на їх благо вони будуть використовуватись, - наголосив Олексій Кучер. - То це – від них, від наших жителів. Велике дякую вам за те, що ви їх доглядаєте, про них турбуєтесь».

Головний лікар ЦПМД №1 Олексій Болгов відзначив, що транспорт центру був дуже необхідний.

«Переважно ми надаємо медичну допомогу жителям сільської місцевості, і не завжди у жителів є можливість потрапити до нас у лікувальний заклад. Часом доводиться нам надавати медичну допомогу вдома. Ці транспортні засоби дадуть нам можливість допомогти тим людям, які прикуті до ліжка і не можуть потрапити до нас у лікувальний заклад», - пояснив Олексій Болгов.

До складу ЦПМД №1 входять 6 амбулаторій групової практики та 3 амбулаторії монопрактики (де є лише один сімейний лікар). Вони обслуговують 55 тисяч населення Бабаїв, Високого, Покотилівки, Південного, Будів, Мерефи та Яковлівки. Центр має близько 10 автомобілів, більшість з них – нові.

Олексій Кучер відзначив, що забезпечення медичних закладів області транспортом триватиме.

«У Барвінковому, де я був вчора, ми теж передали ключі від двох автомобілів, і лікарі прийняли й одразу попросили ще чотири. Тому що, дійсно, в нас техніка вся зносилась, вона 1980-90-х років. Зрозуміло, що на цій техніці працювати неможливо. Тому ми все робимо для того, щоб кількість нового обладнання, нових автомобілів збільшувалася, медпрацівники працювали в добрих умовах, а наші пацієнти отримували якісні послуги», - сказав голова ХОДА.

Під час заходу Олексій Кучер також нагородив кращих медпрацівників Харківського району відзнаками ХОДА.

Теги