Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Влітку на Харківщині запланована робота 26 закладів оздоровлення та відпочинку дітей

Влітку на Харківщині запланована робота 26 закладів оздоровлення та відпочинку дітей

Питання організації оздоровчої кампанії цього року обговорили під час всеукраїнської селекторної наради та засідання відповідного центрального міжвідомчого штабу.

Селектор відбувся під керівництвом заступника Міністра соціальної політики України Бориса Лебедцова. Він відзначив, що центральний міжвідомчий штаб з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей розпочав свою діяльність з початку оздоровчого сезону.

«Початок оздоровчої кампанії відтермінований у зв’язку з карантинними заходами. Ми розуміємо, що фактичні показники будуть залежати безпосередньо від епідеміологічної ситуації в регіоні та перебігу оздоровчої кампанії, проте закликаємо зробити все можливе для максимального охоплення дітей оздоровчими послугами», - сказав Борис Лебедцов.

За даними місцевих органів виконавчої влади, в Україні нараховується понад 4 млн дітей шкільного віку. У 2020 році заплановано охопити оздоровленням та відпочинком близько 1 млн 173 тис. дітей – 29% від загальної кількості. З них 750 тис. дітей - пільгових категорій.

Заступник Міністра охорони здоров’я України, головний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що норма заборони дитячого оздоровлення та відпочинку буде діяти принаймні до 22 червня, крім того, міністерством будуть розроблені додаткові протиепідеміологічні вимоги щодо профілактики коронавірусної інфекції.

До регіонів переважно ставилися питання готовності до початку оздоровчої кампанії, епідеміологічної ситуації та заходів щодо посилення контролю за безпекою дітей.

Інформацію щодо планування оздоровчої кампанії на Харківщині надав заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков. Він зазначив, що робота з організації підготовки дитячих закладів триває, проте фахівці будуть враховувати рекомендації Міністерства охорони здоров’я України та епідеміологічну ситуацію.

Наразі на Харківщині планується охопити відпочинком та оздоровленням майже 114 тис. дітей шкільного віку – 43,4% від загальної кількості, з них 83565 дітей пільгових категорій. При цьому послуги оздоровлення отримають 17658 дітей. Також заступник голови ХОДА нагадав, що на території області влітку цього року запланована робота 26 закладів оздоровлення та відпочинку: 16 стаціонарних дитячих закладів та 10 таборів з денним перебуванням.