Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили дотримання карантинних обмежень релігійними організаціями області

У ХОДА обговорили дотримання карантинних обмежень релігійними організаціями області

З главами конфесій регіону зустрівся Євгеній Грицьков.

Під час наради заступник голови ХОДА подякував главам конфесій за дотримання карантинних обмежень під час проведення богослужінь.

«Цінуємо ваші зусилля, які були спрямовані на те, щоб убезпечити вірян та зробити все можливе, аби максимально зменшити розповсюдження хвороби», - сказав Євгеній Грицьков.

Він відзначив, що згідно з рішенням регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки з 5 червня на території Харківської області дозволено проведення релігійних заходів за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням фізичної дистанції між учасниками не менш ніж 1,5 метра та перебування не більш ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі будівлі, якщо релігійний захід проводиться в приміщенні.

Під час заходу Євгеній Грицьков разом із завідувачкою сектора у справах релігій Ольгою Чернявською та представниками Національної поліції роз’яснили представникам духовенства деталі Постанови Кабінету Міністрів України від 3 червня 2020 року № 435 «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392» та відповіли на питання.