Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер привітав спортсменів з прийняттям Харківщиною естафети «Олімпійського дня»

Олексій Кучер привітав спортсменів з прийняттям Харківщиною естафети «Олімпійського дня»

Онлайн-передача естафети відбувається на честь дня заснування Міжнародного олімпійського комітету, який світове спортивне суспільство відзначатиме 23 червня.

Заходи, присвячені цій події, походять по всій Україні за участю прославлених олімпійців.

До привітань в спеціальному відеозверненні приєднався голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

«Як колишній спортсмен знаю: щоб перемогти суперника, потрібно спочатку перемогти себе. Нам необхідно поставити ціль і після цього зробити все для її досягнення. Вони це зробили, і ви це зможете!», - сказав керівник області.

Саме такі напутні слова - «Ми змогли! Впевнені - і ви зможете» олімпійці Харківщини передали символічною естафетою майбутнім учасникам Ігор у Токіо.

Так, 4 червня Харківська область символічно прийняла естафету від Сумської області та передала її Луганській. Участь у церемонії взяли начальниця Управління у справах молоді та спорту ХОДА Юлія Подзолкова, голова Харківського обласного відділення НОК Віктор Христоєв, ректор Харківського національного педагогічного університету Іван Прокопенко, відомі харківські тренери та спортивні діячі, а також олімпійці різних поколінь: Геннадій Близнецов, Людмила Джигалова, Сергій Данильченко, Ксенія Сидоренко, Богдан Бондаренко, Артем Почтарьов та інші.

«Харківська область завжди славилася своїми спортивними традиціями та олімпійськими здобутками. 240 харківських спортсменів брали участь у сучасних Олімпійських іграх. Їм вдалося вибороти 44 найвищі олімпійські нагороди, -  відзначила Юлія Подзолкова. - Сьогодні ми вже можемо сказати, що наші харківські майстрині синхронного плавання під керівництвом головної тренерки збірної Світлани Саідової вибороли олімпійські ліцензії та будуть представляти Україну та Харківщину на Іграх у Токіо. Ліцензію Харківщині приніс і боксер Микола Буценко. Та ми впевнені в тому, що нашим харківським спортсменам вдасться ще завоювати ліцензії на Олімпійські ігри».