Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вшанували пам'ять жертв тоталітаризму

На Харківщині вшанували пам'ять жертв тоталітаризму

Пам’ятний захід відбувся на Меморіалі жертвам тоталітаризму, де поховані близько 3000 громадян колишнього СРСР різних національностей, котрі були страчені за часів Великого терору, та 4300 розстріляних НКВС у 1940-му році поляків.

«У 1937 – 38 роках було засуджено близько 200 тисяч українців, з них приблизно 130 тисяч було розстріляно. Це жертви політичних репресій, жертви тоталітарного режиму. І ми повинні це пам'ятати, щоб таке ніколи не повторилося», - сказав голова ХОДА Олексій Кучер.

Він взяв участь у покладанні квітів на меморіалі разом із головою обласної ради Сергієм Черновим та Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові Янушем Яблонським.

«Сьогодні потрібно сказати, що жертвами комуністичного тоталітаризму та будь-якого тоталітаризму стали мільйони людей у всьому світі. І до цього часу ще є місця, де ці жертви тоталітаризму на даний час є, - відзначив пан Яблонський. - Тому потрібно передавати пам’ять про ці події молодим людям: щоб пам'ятали, й більше цього ніде не було у всьому світі».