Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Балаклійському районі створюють Центр соціально-психологічної реабілітації сімей

У Балаклійському районі створюють Центр соціально-психологічної реабілітації сімей

Під час робочої поїздки до району заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков обговорив із волонтерами реалізацію проєкту в селі Бригадирівка.

Проєкт, що спрямований на підтримку сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, впроваджується ГО «Благодійний фонд «Волонтери: дорослі – дітям» за підтримки органів державної влади.

Взаємодію з благодійниками для вирішення актуальних питань із захисту прав дітей, розвитку сімейних форм виховання, надання соціальних послуг обговорили під час наради в Балаклійській РДА. За її результатами прийняли рішення щодо конкретних питань підшефних благодійного фонду. Зокрема, обговорили можливості допомоги у ремонті житла, підвезення дітей до школи з віддалених населених пунктів та відкриття в Бригадирівській школі групи подовженого дня.

«Прийнято рішення про те, що родинами, які опинилися в складних життєвих умовах, віднині буде опікуватися професіонал. У Бригадирівці створено нову посаду соціального працівника. Тепер ці сім’ї не залишаться віч-на-віч зі своїми проблемами», - зазначив Євгеній Грицьков.

Також він наголосив, що для реалізації соціального проєкту необхідна чітка співпраця між громадськими організаціями, представниками місцевої, районної та обласної влади.

Також під час робочої поїздки заступник голови ХОДА відвідав дев’ять сімей села Бригадирівка, якими опікуються волонтери. Під час спілкування з сім’ями з’ясували, на яку саме допомогу від фахівця з соціальної роботи вони розраховують. Євгеній Грицьков також наголосив на значенні подібних проєктів, адже в країні впроваджується реформа системи захисту дітей – деінституціалізація, згідно з якою велику роль у вихованні дитини відіграє саме сім'я.

Крім того, заступник голови ХОДА відвідав Бригадирівську сільську школу, де обговорив з її керівництвом можливість запровадження групи подовженого дня. Це дасть змогу організувати навчальну та виховну роботу дітей у позаурочний час.