Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер закликав лікарів повідомляти про потреби медзакладів йому особисто

Олексій Кучер закликав лікарів повідомляти про потреби медзакладів йому особисто

Керівник області запропонував медикам з такими питаннями звертатися напряму – в його приймальню.

Про це голова ХОДА повідомив під час зустрічі з директором КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктором Забаштою. Приводом для зустрічі стала інформація про недостатню забезпеченість співробітників «швидких» засобами індивідуального захисту, яку оприлюднили в соціальних мережах.

«Було повідомлення від Юрія Сапронова – бізнесмена, який допомагає нашим лікарям, літнім людям. Мене в цій історії цікавить декілька моментів, - відзначив голова ХОДА. - Перше – працівники повідомляють про те, що вони не забезпечені засобами захисту. Ми протягом довгого часу займаємося забезпеченням медичних закладів. В усі медичні заклади області спрямовувались запити з приводу потреб. Що мене бентежить? Ми завжди отримуємо інформацію: «ми забезпечені, в нас все є». Я особисто проїхав уже третину всіх опорних лікарень області, ще третину - мої заступники, і ще заплановані поїздки. Щоб особисто поспілкуватися з лікарями та впевнитись, що лікарні всім забезпечені. Я хочу мати реальну інформацію щодо потреб кожної лікарні, кожного лікаря. Тому я хочу з’ясувати, де тут дійсно є правда. Друге питання стосується етичної площини. Взаємовідносин між бізнесом і волонтерами та вашими деякими працівниками».

Олексій Кучер підкреслив, що на даний час держава має можливість забезпечити потреби медичних закладів. Головне – вчасно та в повному обсязі отримувати інформацію щодо таких потреб.

«Ми майже щодня отримуємо вантажі із засобами індивідуального захисту та передаємо. Якщо у вас є потреби, я повинен це знати. Я прошу всіх лікарів – повідомляйте. Якщо ви даєте інформацію в Департамент охорони здоров’я, а я цього не знаю, ви маєте можливість особисто мені це повідомляти – на мою приймальню. Можемо домовитись: якщо дзвонить лікар, я особисто буду на ці дзвінки через приймальню відповідати», - звернувся до медиків керівник області.

Під час зустрічі координаторка платформи «Разом проти Covid» Олена Шержукова також наголосила на потребі волонтерів отримувати об’єктивну інформацію від медиків.

«Ми прийшли для того, щоб допомогти. Це наш захист і це наша надія на те, що суспільство не буде інфіковане. Ви – наш кордон, який ми хочемо забезпечити. Дайте нам працювати, - звернулась Олена Шержукова. - Ми готові надати будь-який ресурс. Ми залучаємо бізнесменів на всіх рівнях для того, щоб допомогти. І коли ми залучаємо, вони приходять, а їм кажуть: «Ні, нам нічого не треба» - то вибачте, хто приховує сьогодні правду? Правда гірка, на жаль. Але в нас немає завдання замінити собою державу, і коли держава не знає потреби – вона не може її закривати».

Директор КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктор Забашта повідомив про наявні запаси засобів захисту, які сьогодні є в центру.

«Тільки централізовано було надано 800 комбінезонів, 34 тисячі пар рукавичок, 2350 респіраторів, 197 тисяч масок. Це лише централізовано, багато дають волонтери і, повірте, цифри значні: 307 комбінезонів, 454 щитки, шапочки та бахіли», - перерахував Віктор Забашта.

Він також повідомив, що непорозуміння, яке виникло між волонтерами та працівниками його центру, вже локалізовано, ним же проведено роз’яснювальну бесіду. 

Своєю чергою Олексій Кучер повідомив, що незабаром він особисто відвідає медичний заклад, аби переконатися у забезпеченості засобами індивідуального захисту медичного персоналу та поспілкуватися з колективом.