Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

63 вчителі початкових класів Харківщини пройшли другий етап сертифікації

63 вчителі початкових класів  Харківщини пройшли другий етап сертифікації

Як повідомили в Державній службі якості освіти України в Харківській області, 17 квітня завершився другий етап сертифікації вчителів.

Учасники сертифікації - вчителі початкових класів, які успішно пройшли тестування, до 5 квітня заповнили та надіслали до Держслужби якості освіти анкети самооцінювання. У другому етапі оцінювання взяли участь 63 вчителі закладів загальної середньої освіти регіону.

Як повідомила начальниця управління Державної служби якості освіти у Харківській області Світлана Вольянська, усі вони допущені до третього етапу − вивчення практичного досвіду роботи.

«Більшість учителів початкових класів Харківської області, які успішно пройшли другий етап сертифікації, мають вищу та першу кваліфікаційну категорії (70 %), працюють у школі понад десять років (72 %). 43 % педагогів навчають дітей у сільських школах», - відзначила Світлана Вольянська.

За інформацією управління Державної служби якості освіти у Харківській області, третій етап сертифікації, у звʼязку із загальнонаціональним карантином, розпочнеться у вересні та триватиме до листопада. Його учасниками стануть 1040 учителів України. Організаційне забезпечення вивчення практичного досвіду роботи вчителів здійснює Державна служба якості освіти України.

«Запорукою якісного процесу сертифікації педагогів є також доброчесна, професійна робота висококваліфікованих експертів, які будуть залучатися до вивчення практичного досвіду освітян. Управлінням Державної служби якості освіти у Харківській області сформовано таку команду експертів та організовано їх навчання в онлайн-режимі», - підкреслила Світлана Вольянська.