Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Медичним закладам області передали чергову партію обладнання та засобів індивідуального захисту

Медичним закладам області передали чергову партію обладнання та засобів індивідуального захисту

Вантаж доставили в обласну дитячу інфекційну лікарню. Його частину розподілять Харківському обласному лабораторному центру та іншим закладам області.

«Перше, що ми сьогодні отримали - це апарат для ультразвукової діагностики з набором датчиків. Цим апаратом, зокрема, можна проводити також діагностику легенів, вивчаючи щільність легенів, випад у плевральну порожнину, що дозволяє до проведення рентгенівської діагностики визначитися зі станом легенів хворого. Також нам привезли пересувний рентген-апарат, яким можна робити знімки навіть апаратним хворим», - розповів директор КНП «Обласна дитяча інфекційна лікарня» Дмитро Кухар.

За інформацією заступника голови ХОДА Євгенія Грицькова, який передавав вантаж лікарям, обладнання придбано коштом обласного бюджету. До складу вантажу також увійшла допомога від ДП «Укрвакцина» - для обласного лабораторного центру (192 набори реактивів для екстракції РНК), та засоби індивідуального захисту. Їх розподілять по лікарнях області.

«Офіс Президента України та всі бюджети всіх рівнів зараз виділяють кошти. І ми маємо можливість купувати все те, що потрібно лікарям, - відзначив голова ХОДА Олексій Кучер. - Хочу подякувати всім нашим бізнесменам, які беруть у цьому участь. Вони надають і гроші, і самостійно закуповують засоби індивідуального захисту. Головне, про що ми зараз просимо лікарів, - щоб вони завчасно повідомляли про свої потреби. Усе необхідне ми будемо передавати».