Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Балаклійській ЦРЛ готові перепрофілювати 200 ліжок для пацієнтів з COVID-19

У Балаклійській ЦРЛ готові перепрофілювати 200 ліжок для пацієнтів з COVID-19

13 квітня з можливостями та потребами закладу ознайомився голова ХОДА Олексій Кучер.

Як розповіла директорка лікарні Марина Руденко, засобами індивідуального захисту лікарів, антисептиками та дезінфекційними засобами заклад забезпечений до кінця місяця. 

«Але у нас є кошти, виділені з районного бюджету, і ми закуповуємо засоби індивідуального захисту», - повідомила директорка ЦРЛ.

У лікарні є 9 апаратів ШВЛ. На сьогодні для потенційних пацієнтів з коронавірусною хворобою виділено 25 ліжок. При потребі для цього виділять ще 45 ліжок інфекційного відділення ЦРЛ.

«Ще 200 ліжок можна перепрофілювати в інших відділеннях головного лікувального корпусу», - зазначила Марина Руденко.

У 2019 році за кошти районного бюджету для лікарні придбали комп’ютерний томограф. Це дуже важливо для диференціальної діагностики пневмонії при коронавірусній хворобі, оскільки в цьому випадку не завжди можна діагностувати пневмонію рентгенологічним дослідженням.

Для діагностики COVID-19 лікарня отримала 400 експрес-тестів, використали поки що лише 4.

Олексій Кучер наголосив на необхідності тестування всіх хворих з підозрою на коронавірусну хворобу та пневмонією.

«Тестуйте, не зберігайте тести, вони в достатній кількості. Якщо закінчуються, повідомляйте – їх в області достатньо», - підкреслив голова ХОДА.

Він подякував лікарям за роботу в непростий час та запевнив, що ті, хто працює з хворими на COVID-19, отримуватимуть збільшену зарплатню.

«Від вас багато залежить, ми дякуємо дуже за те, що ви робите, дякуємо за настрій, який у вас є - всі посміхаються. Ми зараз розглядаємо питання - яким чином підтримати тих лікарів, які борються з розповсюдженням коронавірусу. Це питання вирішується на рівні держави, Президент цим опікується. Тому найближчим часом це питання буде вирішене, скоро лікарі це відчують», - пообіцяв керівник ХОДА.

Також 13 квітня Олексій Кучер відвідав Ізюмську міську лікарню. Вона зараз не включена до переліку опорних, проте її потужності також дозволяють, за необхідності, надавати допомогу пацієнтам з COVID-19. Зокрема, тут є 11 апаратів ШВЛ та запаси кисню. Голова ХОДА так само акцентував увагу ізюмських лікарів на необхідності активно проводити тестування пацієнтів на коронавірус.