Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Куп’янському районі підготували 50 місць для лікування хворих на COVID-19

У Куп’янському районі підготували 50 місць для лікування хворих на COVID-19

За необхідності цю кількість можуть подвоїти. Потреби медичних закладів Куп’янщини під час робочої поїздки до району вивчав заступник голови ХОДА Руслан Тихонченко.

Він відвідав Куп'янське територіальне медичне об'єднання, яке увійшло до списку 17 медичних закладів області, що першими прийматимуть пацієнтів з підозрою на COVID-19. Об’єднання утворили шляхом злиття трьох КНП: «Куп'янська центральна міська лікарня», «Куп'янська міська лікарня», «Куп'янська міська залізнична поліклініка».

Директор Куп’янського ТМО Євген Сінько повідомив, що загалом у закладі - 355 ліжок.

«Для розміщення пацієнтів з коронавірусною хворобою наразі готові 50 ліжок, у разі потреби їхня кількість збільшиться вдвічі– до 100 ліжок», - зазначив директор територіального медичного об'єднання.

Також він повідомив, що медзаклад має 16 апаратів штучної вентиляції легень. Керівник лікарні передав Руслану Тихонченку список, де врахована місячна потреба у засобах індивідуального захисту, медикаментах та виробах медичного призначення.

«На сьогодні наші лікарі мають усе необхідне для прийому хворих на COVID-19, проте ці запаси потрібно ще поповнювати», - зауважив директор ТМО.

Заступник голови ХОДА запевнив: обласне керівництво зробить все, щоб максимально забезпечити потреби закладів, які прийматимуть хворих на COVID-19.