Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер на «Гоптівці» провів нараду з прикордонниками, поліцією та санлікарями

Олексій Кучер на «Гоптівці» провів нараду з прикордонниками, поліцією та санлікарями

Головним предметом обговорення стало посилення обмежувальних заходів при перетині кордону України. Починаючи з 7 квітня, на Харківщині працюватиме лише один пункт автомобільного пропуску через кордон – «Гоптівка». А всі, хто в’їжджає в Україну, матимуть відправлятися на обсервацію.

Голова ХОДА перевірив, чи готові прикордонники, санлікарі й Нацполіція втілити всі заходи, що передбачені постановою Кабінету міністрів.

«Кабмін посилив карантинні заходи. Зокрема, передбачено обов'язкове розміщення всіх осіб, які перетинають кордон, на обсервацію, - сказав Олексій Кучер та відзначив, що на день кордон у нашій області перетинає до 500 осіб. - Це велика кількість людей, яких ми повинні утримувати, годувати, забезпечувати всім необхідним протягом 14 діб».

Керівник області повідомив, що зараз для прийому людей на обсервацію передбачено близько 2000 місць – як у місті Харків, так і за його межами. Також завдання готувати місця для проведення обсервації отримали керівники районів області.

«Ми готові приймати таких людей і все ж таки сподіваємося, що такі заходи будуть переглянуті, тому що достатньо, щоб люди розміщувались на самоізоляцію», - сказав Олексій Кучер.

За інформацією начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Валерія Вавринюка, питання щодо пом’якшення правил обсервації зараз розглядається. Якщо відповідне рішення затвердять, то на обсервацію відправлятимуть лише тих людей, які самі виявлять таке бажання (наприклад, для того, щоб убезпечити свої родини).

«Кожна людина буде в обов'язковому порядку заповнювати інформовану згоду і перетинати державний кордон. Якщо людина готова до самоізоляції, вона відправлятиметься на самоізоляцію. У разі, якщо людина самостійно виявляє бажання поїхати на обсервацію, вона звертається до нас та говорить про те, що вона виявила бажання перебувати на обсервації у визначених місцях. Після того ми передаємо її представникам Національної поліції, які супроводжують до визначених місць обсервації. До кінця доби я очікую офіційно інформації щодо внесення таких змін», - повідомив Валерій Вавринюк.

Присутні на нараді представники Національної поліції підтвердили готовність супроводжувати транспорт, яким людей доправлятимуть до місць обсервації, в тому числі й на території інших регіонів країни.