Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер закликав глав всіх конфесій подбати про здоров’я вірян

Олексій Кучер закликав глав всіх конфесій подбати про здоров’я вірян

Голова ХОДА відзначив важливість дотримання правил карантину задля непоширення COVID-19 на території Харківської області. Зустріч з духовенством відбулася 24 березня.

«Усі розуміють, що церква та влада відділені одна від одної, але це ніколи не забороняло взаємодіяти, - зазначив голова ХОДА. - Ми знаємо, що ви дуже багато вже зробили, що використовуються індивідуальні засоби захисту під час служб. Знаємо, що ви обмежили кількість людей на службах, що деякі конфесії максимально включились, і проповіді та інші обряди проводять дистанційно».

Водночас Олексій Кучер зазначив, що все ще трапляються випадки порушення правил карантину. За інформацією начальника ГУ Національної поліції України в Харківській області Валерія Сокуренка, один з останніх випадків скупчення великої кількості людей зафіксовано в церкві на території Московського району міста Харків.

«Такого точно не повинно бути, і за таке ми будемо складати адмінпротоколи. Ми змушені це робити, й ми будемо це робити. Я не кажу про кримінальну відповідальність, але про адміністративну кажу вже зараз», - попередив Валерій Сокуренко.

Голова ХОДА закликав усіх глав конфесій подбати про здоров’я своїх вірян.

«Береженого Бог береже. Тому саме нам з вами треба максимально створити умови задля того, щоб наші громадяни - ваші віряни були здорові», - сказав Олексій Кучер.