Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщину найближчим часом надійдуть 200 експрес-тестів на COVID-19

На Харківщину найближчим часом надійдуть 200 експрес-тестів на COVID-19

Про це розповів під час брифінгу голова ХОДА Олексій Кучер.

Директор КНП «Харківська обласна клінічна інфекційна лікарня» Павло Нартов відзначив, що на Харківщині наявні діагностичні системи для виявлення коронавірусу, які показують результат за 5 годин після аналізу.

«У нашому лікувальному закладі є діагностичні системи для виявлення нового вірусу. За 5 годин ми в дослідженні матеріалу, це може бути сироватка крові чи слина, можемо виділити рнк-вірус. Ще хочу зазначити, що є швидкі тести, на них вже виділені кошти і найближчим часом вони теж будуть нам доступні»,  - зазначив Павло Нартов.

За його словами, експрес-тест відрізняється за ціною: середня вартість - до 300 гривень, та часом проведення дослідження, адже результати можна отримати вже за 10-15 хвилин.

«Але ці результати необхідно підтвердити молекулярно-генетичним методом, - сказав Павло Нартов. - На сьогодні таких досліджень 100 у наявності, і ми замовили ще набір німецького виробництва. Такі системи використовують провідні європейські лабораторії».

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер зазначив, що у придбанні експрес-тестів також допомагають представники бізнесу.

«Ще ми чекаємо на близько 200 швидких тестів від бізнесу, як нам повідомили. Окрім того, ми зараз вирішуємо питання з кордоном, аби швидко їх отримати»,  - сказав Олексій Кучер.