Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські синхроністки підкорили Париж

Харківські синхроністки підкорили Париж

З 6 по 8 березня в столиці Франції відбувся етап Світової серії з синхронного плавання, на якому збірна України, яка складається виключно з харківських спортсменок, здобула 7 золотих нагород.

Українки виграли в усіх видах програм, в яких виступали. У командних змаганнях Фєдіна Марта, Савчук Анастасія, Яхно Єлизавета, Алексіїва Владислава, Алексіїва Марина, Нарєжна Яна, Резнік Катерина, Шинкаренко Аліна, Дерев'янченко Олеся та Анастасія Солдатєнкова здобули три перемоги.

У технічній програмі груп збірна України не виступала, а в довільній програмі судді поставили українкам 94.6000 б. Господарки змагань - француженки, які посіли друге місце, отримали 88.6667 б. Бронзова медаль дісталася Ізраїлю (84.5333 б.).

У змаганнях комбінованих груп харків’янки посіли перше місце з результатом 93.8000 б. Друге було у Великобританії - 82.7667 б.

Значно перевершили українки своїх суперниць з Фінляндії в хайлайті. На рахунку збірної України було 92.8333 б., у той час як фінки набрали лише 68.9333 б.

Крім того, в змаганнях дуетів поза конкуренцією були харків'янки Анастасія Савчук і Марта Федіна, які впевнено перемогли в технічній та довільній видах програми. У технічній програмі судді поставили українкам 90.8721 б., а в довільній - 92.8667. Суперниць з Франції, які посіли другі місце, Анастасія і Марта обійшли в обох видах програми на 5 балів.

На рахунку Марти Федіної були ще золоті медалі в сольних змаганнях. З результатом 89.6571 б. вона перемогла в технічній програмі та з результатом 91.8000 - у довільній. Другі місця посіли, відповідно, американки Рубі Рематі (79.8813) і Аніта Альварез (86.1333).

У загальнокомандному заліку перше місце також було за збірною України.

Вдома переможниць зустріли рідні та друзі, а також почесна делегація від Харківської облдержадміністрації. Спортсменок та головну тренерку збірної України Світлану Саїдову з феєричним виступом у Парижі привітала тимчасова виконувачка обов'язків начальника Управління у справах  молоді та спорту Юлія Подзолкова та побажала збірній подальших успіхів та перемог.

«Я дуже задоволена тим результатом, який показала збірна. Нарешті я отримала той склад, який хотіла. Дівчата дисципліновані, талановиті та вміють працювати. Крім того, вони, набираючись досвіду, стали усвідомлювати, що їм потрібно. Та я реально на цих змаганнях побачила різницю між Україною та іншими командами. З нами ніхто з цих 35 країн, які приїхали, не змагався. А виступ нашої групи взагалі назвали галактичним», - зазначила Світлана Саїдова.

Попереду у збірної наступний етап Світової серії, який з 27 по 29 березня відбудеться в Єгипті.