Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили алгоритм дій у випадку виявлення в області COVID-2019

У ХОДА обговорили алгоритм дій у випадку виявлення в області COVID-2019

Нарада з обговорення цільових заходів протидії розповсюдженню коронавірусу відбулася 3 березня під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

На заході були присутні керівники медичних закладів, лабораторних та аптечних установ, Держпродспоживслужби, департаментів охорони здоров’я обласної адміністрації та Харківської міської ради.

«Ми маємо затвердити чіткий алгоритм дій усіх залучених підрозділів у випадку підозри або підтвердження захворювань, викликаних коронавірусом. Харківщина однією з перших у країні відреагувала на ситуацію, яка склалася в світі, – і вже 28 січня в нас відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, присвячене питанню коронавірусу 2019-nCoV.  З обласного бюджету було виділено 600 тисяч гривень на підготовчі заходи, на забезпечення лікарень необхідними препаратами та спецзасобами. Ми виконали всі підготовчі дії. Зараз маємо ще раз відпрацювати всі моменти, щоб у разі потреби діяти максимально швидко та ефективно», - зазначив Михайло Черняк.

Сьогодні в Харківській області є діагностичні тест-системи для виявлення коронавірусу, розраховані на 100 досліджень. Маємо постійний запас лікарських засобів, зокрема, противірусних препаратів та антибіотиків, засобів індивідуального захисту персоналу, дезінфекційних засобів. У лікарнях є необхідне та готове до роботи медичне обладнання, у тому числі, реанімаційне для надання, за необхідності, інтенсивної допомоги хворим.  

У ході наради керівники інфекційних лікарень розповіли про готовність приймати хворих та працювати в умовах карантину.

Також під час заходу були озвучені питання дезінфекції у громадському транспорті, роботи дитячих закладів, проведення масових заходів тощо.