Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбудеться «Мистецький вернісаж»

У Харкові відбудеться «Мистецький вернісаж»

З 5 по 21 березня захід пройде в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва.

В експозиції традиційної підсумкової Обласної виставки дитячих художніх робіт  учнів–лауреатів та дипломантів обласних конкурсів  - витвори образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

У цьому році на виставці будуть представлені роботи переможців таких конкурсів:

- «Об’єднаймося ж, брати мої!», темою якого є творчість Тараса Шевченка, народ, суспільство, родина, минуле, сучасне і майбутнє.

До розгляду журі було надано 255 дитячих робіт: 55 робіт - у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» з використанням різних технік – батику, валяння, аплікації з ниток, природних матеріалів, витинанки, вовняної акварелі, гобелену, лялькарства, розпису по склу, по деревині, солоного та полімерного тіста, пластиліну тощо; 200 робіт - у номінації «Образотворче мистецтво», виконаних гуашшю, аквареллю, пастеллю, акрилом, олівцями, у техніці ліногравюри, монотипії тощо.

Усього у змаганні взяли участь вихованці з 28 мистецьких шкіл Харківської області і міста Харків. 

- «Слобожанщина – мій краю рідний», темою якого є вивчення та збереження традицій,  історичної та культурної спадщини рідного краю (міста, району, селища тощо).

Урочисте відкриття «Мистецького вернісажу» відбудеться 5 березня о 14:00. 

Під час роботи традиційної підсумкової Обласної виставки дитячих художніх робіт учнів–лауреатів та дипломантів обласних конкурсів  відбудеться низка культурологічних заходів:

13 березня о 17:00 – цикл лекцій Олега Коваля «Персонологія в галузі  мистецтвознавства. Матеріали та методи досліджень»;

17 березня о 17:00 – лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво», тема: «’’Здесь было зверски убито Время!” Дещо про студентську епіграфіку»;

18 березня о 16:00 – перегляд відеозапису заходу світового рівня.