Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На виплату зарплат з надбавками співробітникам театрів області виділили понад 42 млн грн

На виплату зарплат з надбавками співробітникам театрів області виділили понад 42 млн грн

Загалом на фінансову підтримку п’яти театрів в обласному бюджеті заклали 45,2 млн грн. Ще 26 млн грн виділили на підтримку обласних концертних установ.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання ХХІІІ сесії Харківської обласної ради.

Зокрема, для оплати праці співробітників театрів ім. Т.Г. Шевченка, ім. О.С. Пушкіна, ляльок ім. В.А. Афанасьєва, для дітей та юнацтва та музичної комедії виділено 34 млн 576 тис.грн, для виплати академічних надбавок – 7 млн 606 тис.грн. Крім того, на оплату послуг оренди для театру музичної комедії виділили 3 млн грн.

Серед концертних установ, які отримали підтримку, - Харківська обласна філармонія, Великий академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю та МАСО «Слобожанський». На оплату праці їхніх співробітників спрямують 21 млн 341 тис. грн, на виплату надбавок – 4 млн 695 тис. грн.

Додаткові кошти на забезпечення належної заробітної плати були виділені з обласного бюджету за ініціативи голови ХОДА Олексія Кучера.

«За дорученням Олексія Кучера я знаходжуся в постійному контакті з керівництвом театрів. Ми спілкуємося, зустрічаємося. Ми провели велику роботу щодо формування бюджету, всі пропозиції театральних установ були враховані», - розповів заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков під час засідання комісії Харківської обласної ради.