Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року на Харківщині відновлять понад 70 км доріг місцевого значення

До кінця року на Харківщині відновлять понад 70 км доріг місцевого значення

До переліку об’єктів поточного ремонту увійшли понад 20 доріг у 19 районах області.

Фінансування робіт з Дорожнього фонду Харківської області було затверджене 27 лютого у ході ХХІІІ сесії Харківської обласної ради.

Перелік місцевих доріг, які ремонтуватимуть у цьому році, Харківська область однією з перших затвердила в «Укравтодорі». Саме тому область вже має відповідне фінансування, і тендери щодо визначення виконавців робіт оголошені вже на 70%. Така оперативна робота дозволить розпочати ремонти вже у березні – квітні.

Як зауважили в ДП «Дороги Харківщини», у порівнянні з минулим роком обсяг фінансування ремонтних робіт у 2020-му збільшився, але об’єктів стало менше.

«Це зумовлене тим, що в цьому році ми змінюємо підхід до ремонту: відходимо від ліквідації ям та повністю відновлюємо великі ділянки дорожнього покриття. У нас немає ділянок протяжністю менш ніж 1 км, у середньому, це ділянки 3-4 км. Є невеликі дороги, наприклад, під’їзди до Високого та Благодатного, які відновлюємо повністю», - пояснив перший заступник директора ДП «Дороги Харківщини» Сергій Литвинець.

Відповідаючи на запитання депутатів, директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко пояснив, що кошти на ремонт доріг розподіляються по районах відповідно до кілометражу.

«У нас є Програма розвитку дорожнього комплексу області, перелік об’єктів ремонту ми визначаємо відповідно до програми та погоджуємо з комісіями обласної ради - транспортною і бюджетною. Будь-хто може долучитися до обговорення переліку на етапі розгляду комісіями», - уточнив Ігор Турченко.

Зокрема, до переліку об’єктів ремонту увійшли такі напрямки:

Андріївка - Курган – Мілова

Богодухів - Валки - Нова Водолага

Борова - Дружелюбівка на Червоний Лиман

Валки – Пархомівка

Старий Салтів – Приколотне

Вовчанськ – Землянки

Дергачівський район - під’їзд до села Безруки

Зміїв – Таранівка

Золочів - Козача Лопань

Ізюм – Оскіл

Нова Водолага - Медведівка - Соснівка - Наталине 

Куп’янськ – Кругляківка

Садове – Катеринівка

Печеніги - Мартове – Борщова

Сахновщина - Великі Бучки

Харків - Липці – Борисівка

Під’їзд до смт Березівка

Під’їзд до смт Високий

Під’їзд до села Благодатне

Під’їзд до села Черкаські Тишки

Кам’яна Яруга - Введенка – Тернова.

Крім того, в цьому році в області продовжать відновлювати мостові споруди. Зокрема, планується продовжити капітальний ремонт мосту в Балаклійському районі та розпочати роботи на чотирьох нових спорудах - у Лозівському, Ізюмському, Великобурлуцькому та Барвінківському районах.

Також частина коштів обласного дорожнього фонду (близько 150 тис. грн) буде спрямована на ремонт вулиць і доріг комунальної власності.

Загалом на утримання та розвиток місцевої мережі автомобільних доріг області в цьому році передбачено майже 1 млрд грн.

Голова ХОДА Олексій Кучер закликав депутатів обласної ради контролювати використання коштів на ремонт доріг.

«Ви в праві контролювати витрати - і я прошу вас робити це. Це важливо. Я в сесійній залі даю доручення профільному заступнику і начальнику підприємства надавати відповіді на всі запити, з якими звертаються депутати, в першу чергу», - сказав Олексій Кучер.