Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На зустрічі з лікарями опорних медзакладів області обговорили медреформу та профілактику коронавірусу

На зустрічі з лікарями опорних медзакладів області обговорили медреформу та профілактику коронавірусу

Захід відбувся 25 лютого за участі заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

На початку зустрічі заступник голови ХОДА звернувся до лікарів із проханням активізувати роботу щодо забезпечення необхідним обладнанням та препаратами, які дають змогу виявляти та протидіяти розповсюдженню коронавірусу 2019-nCoV.

«Усі опорні лікарні мають бути готові протидіяти загрозі, про яку ми говоримо. Я б також просив, щоб заклади врахували кошти для придбання захисних засобів, препаратів, тест-систем на групу коронавірусів. Готовність має бути стовідсоткова. Важливо також налагодити комунікацію з медустановами, зокрема, Харківським обласним лабораторним центром МОЗ України», - звернувся до лікарів Михайло Черняк.

Наступним питанням для обговорення стало впровадження медичної реформи в регіоні.

Увагу приділили оновленню матеріальної бази та проведенню ремонтів у прийомних відділеннях опорних лікарень. Михайло Черняк відзначив, що для приведення у відповідний стан відділень будуть виділені кошти з державного бюджету. Керівники 15 медичних закладів мають підготовити відповідну проєктно-кошторисну документацію.

«Також профільне міністерство централізовано забезпечить усі опорні лікарні відповідним переліком медичного обладнання», - сказав Михайло Черняк.