Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мінрегіон уже розглядає Перспективний план формування спроможних громад Харківської області

Мінрегіон уже розглядає Перспективний план формування спроможних громад Харківської області

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час селекторної наради 18 лютого.

У нараді під головуванням прем’єр-міністра взяв участь голова ХОДА Олексій Кучер. Під час заходу розглянули низку питань. Серед них – детінізація ринку пального; надання регіонами інформації про факти імовірного незаконного видобування корисних копалин; внесення ОДА проєктів перспективних планів спроможних територіальних громад та готовність до наступного етапу медичної реформи.

Олексій Гончарук відзначив Харківську область серед лідерів у вирішенні більшості поставлених урядом завдань. Зокрема, наш регіон вчасно подав на затвердження Кабміну перспективний план формування спроможних громад.

«У Мінрегіоні, відповідно до доручень Кабінету міністрів, зараз опрацьовуються перспективні плани спроможних територіальних громад Житомирської, Київської та Харківської областей», - повідомив глава уряду.

Традиційно Харківщина – й серед лідерів за показниками готовності до впровадження наступного етапу медреформи, а саме - фінансування за програмою медичних гарантій. Голова ХОДА Олексій Кучер привернув увагу учасників селекторної наради до необхідності вчасно забезпечити комп’ютеризацію медичних закладів – там, де ці роботи ще не виконані.

«Я хотів би від Харківської міської ради отримати інформацію, тому що третина комп’ютерів необхідна буде саме для медичних закладів Харківської міської ради. Я хочу чітко розуміти, які в нас є проблеми», - сказав керівник області.

Представник Харківської міської ради запевнив, що переважна більшість комп’ютерів (близько 1600) буде поставлена в медичні заклади міста на початку березня. За інформацією Департаменту охорони здоров’я ХОДА, на найближчій сесії облради також планують виділити додаткове фінансування на закупівлю техніки до обласних медичних закладів.