Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сергій Жадан і «BaraBooka» запрошують школярів до участі в конкурсі

Сергій Жадан і «BaraBooka» запрошують школярів до участі в конкурсі

Переможці потраплять на Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал», отримають поради від відомих письменників та сертифікати на придбання нових книжок.

Благодійний фонд Сергія Жадана та проєкт підтримки дитячого читання «BaraBooka» другий рік поспіль оголошують конкурс відгуків на книги українських авторів серед школярів Луганської, Донецької, а з цього року - і Харківської областей – «Читай-пиши».

Цього року організатори закликають подавати на конкурс не лише текстові, а й відеорецензії. Надіслати роботи можна до 1 квітня. Для цього потрібно заповнити реєстраційну форму і додати до неї свій текстовий та/або відеовідгук. Додаткову інформацію про конкурс можна отримати на сторінці конкурсу в фейсбуці, на сайті конкурсу та проєкту підтримки дитячого читання «BaraBooka».

Переможців визначатимуть у двох вікових групах: 10-13, 14-17 років та у двох номінаціях: текстові та відеорецензії. 

Оголосять їх після 20 квітня, а нагородять під час «Книжкового арсеналу» в Києві. Організує поїздку переможців з їх учителями або батьками БФ Сергія Жадана за підтримки фонду «Ukraine charity». На Арсеналі діти познайомляться з журі конкурсу – відомими літераторами й критиками – та оберуть собі найновіші книжки від видавництв «Фабула» й «Ранок»: видавці подарують 12 переможцям сертифікати. Ті, хто посяде перші місця, отримають планшети, 2 і 3 місця – фотокамери миттєвого друку. Книжки від видавництв-партнерів також отримають шістдесят фіналістів конкурсу.

Для відгуку школярі можуть обрати будь-яку книгу українською мовою, але перевагу журі надаватиме рецензіям на твори сучасних українських авторів.

Як і тогоріч, організатори запросять школярів і викладачів у різних містах на зустрічі з українськими письменниками та критиками, які поділяться з дітьми порадами, як писати рецензії цікаво й аналітично та й читати – вдумливіше і з захопленням. Відбудеться тур за фінансової підтримки Українського інституту книги.

«Довгий час Схід України був ніби поза культурним полем. Нам важливо не просто декларувати, що Схід – це Україна, а допомогти дітям цих областей бути безперервно включеними в сучасний культурний контекст країни, у тому числі літературний», –  говорить співорганізаторка й членкиня журі конкурсу, дитяча письменниця й керівниця «BaraBooka» Тетяна Стус.

Минулого року на конкурс надійшло понад 400 рецензій. Більшість з них були написані на книжки, які діти читають поза шкільною програмою і в яких ідеться про сучасне життя.

За докладнішою інформацією та контактами можна звертатись до PR-аґенції «Bagels&Letters»: Іванна Скиба-Якубова, керуюча партнерка, +380 97 905 82 98, ivanna.skyba@gmail.com, Ксенія Левадна, менеджерка проєкту, +380500724131, ksenilevi@gmail.com.