Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В аеропорту та на пункті пропуску «Гоптівка» посилили протиепідемічний контроль

В аеропорту та на пункті пропуску «Гоптівка» посилили протиепідемічний контроль

Наскільки регіони готові в разі необхідності запобігти розповсюдженню китайського коронавірусу, обговорювали 7 лютого під час селекторної наради під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Як розповів голова ХОДА Олексій Кучер, Харківська область забезпечена усім необхідним для виявлення та лікування хворих на коронавірус 2019-нCoV.

«Ми одними з перших провели позачергове відповідне засідання комісії з надзвичайних ситуацій. Ми чітко визначили заклади, які будуть приймати людей, які - не дай боже - захворіють. Додатково виділені кошти у розмірі 600 тис. грн, з них 100 тис. - на тестові системи для діагностики. Посилена перевірка на «Гоптівці», в аеропорту. Додатково проведено навчання співробітників тих установ, які повинні визначати людей з відповідними симптомами. Жодного випадку коронавірусу в області на даний час не зафіксовано», - розповів Олексій Кучер.

Також у ході наради обговорили питання, пов’язані з впровадженням медичної реформи. Зокрема, стан автономізації та комп’ютеризації медичних закладів.

Крім того, учасники селектору приділили увагу низці інфраструктурних проєктів. Один з них – масштабне відновлення доріг по всій країни.

За інформацією радника прем’єр-міністра Юрія Голіка, Харківська область – один з шести регіонів, які вже узгодили перелік об’єктів ремонту з «Укравтодором».

«Ми вже провели обстеження цих об’єктів, у нас готова проєктна документація, у лютому будуть оголошені тендерні процедури. На квітень розраховуємо розпочати роботи», - повідомив директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко.