Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджено проєкт Стратегії розвитку Харківської області на період 2021 – 2027 років

Затверджено проєкт Стратегії розвитку Харківської області на період 2021 – 2027 років

Керівний комітет з розробки стратегії затвердив її проєкт, а також проєкт Плану заходів на 2021 – 2023 роки під час засідання 29 січня.

На початку зібрання голова ХОДА Олексій Кучер зазначив, що розробка вкрай важливих для області документів велася у «турборежимі».

«Ми плідно попрацювали за цей недовгий період. Практичний результат цієї роботи в тому, що на виході ми отримаємо біля півмільярда гривень для розвитку області», - нагадав Олексій Кучер.

Над стратегією та планом заходів працювала робоча група, до якої увійшли близько 200 фахівців. В обговоренні стратегії взяли участь представники місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад. Від них також надійшло багато ініціатив та проєктів до Плану заходів з реалізації стратегії на 2021-2023 роки.

Проєктні ідеї реєструвалися на сайті http://strategy.kharkiv.ua – це зробило процес максимально прозорим. Загалом було зареєстровано майже 900 проєктів.

«Орієнтовний план фінансування Плану на три роки – близько 4 млрд грн. Уже сформовано рейтинг проєктних ідей. Зауваження до проєкту заходів можуть бути внесені ще протягом місяця», - розповіла керівниця Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Ірина Коновалова.

Проєкти стратегії розвитку та плану заходів тепер мають ухвалити депутати Харківської обласної ради. Сесія облради запланована на 27 лютого. До цього часу проєкти розглянуть депутатські комісії, які нададуть свої пропозиції до документів.