Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер дав старт реальній розробці Стратегії розвитку області на період до 2027 року

Олексій Кучер дав старт реальній розробці Стратегії розвитку області на період до 2027 року

Голова ХОДА доручив профільним фахівцям працювати в «турборежимі» та створити дієвий документ у найкоротші строки.

Це питання обговорювали 14 січня під час спільного засідання керівного комітету та робочої групи з розробки Стратегії розвитку Харківської області на період 2021 – 2027 років та Плану заходів на 2021 – 2023 роки.

«Ми всі знаємо, наскільки важлива ця стратегія. Це фактично дорожня карта нашого регіону. Багато чого від неї залежить. Усі мають розуміти, що в наступному, 2021 році, ми, якщо вчасно захистимо цю стратегію, можемо отримати близько півмільярда гривень від ДФРР. Якщо не захистимо, то ми ці гроші можемо загубити», - наголосив, розпочинаючи засідання, Олексій Кучер.

Офіційно займатися стратегією розпочали ще 28 лютого 2019 року – тоді старт процесу дала своїм рішенням Харківська обласна рада. Проте робочі групи, які напрацьовуватимуть документ, розпорядженням голови ХОДА затверджені не були. «Їх затвердив лише я зараз», - відзначив Олексій Кучер.

Він відзначив, що при цьому область подавала певну статистичну інформацію щодо розробки стратегії до Мінрегіону.

«Харківщина знаходилась на 5-му місці серед інших регіонів України. За день до мого призначення, була проведена певна аналітика, і наша область змістилася на 14-те місце. Реалії такі, що на сьогодні ми є передостанніми», - повідомив Олексій Кучер.

Він звернувся до всіх присутніх фахівців з проханням максимально включитися в процес.

«На цьому засіданні зібралися кращі у своєму напрямку фахівці - як у області, так і в країні. Для того, щоб встигнути розробити Стратегію, нам необхідно працювати не те, що в турборежимі, а в гіпертурборежимі», - зауважив керівник області.

Для розробки Стратегії розпорядженням голови ХОДА створена робоча група, до якої входять більше 200 фахівців, і керівний комітет, до якого увійшли 20 осіб. Усі залучені фахівці розподілені на 17 підгруп. За кожною підгрупою закріплений певний напрямок питань: децентралізації, освіти, охорони здоров’я, розвитку культури, ЖКГ, громадської безпеки, природокористування та екології, розвитку підприємництва та інституцій громадянського суспільства тощо.

«У мене велике бажання, щоб робота підгруп розпочалася вже завтра. Часу немає. При всіх негараздах, які є, я впевнений що наша стратегія буде однією з найкращих. Тому що над нею працюватимуть найкращі фахівці», - сказав Олексій Кучер.

Для того, щоб забезпечити інформаційний супровід процесів розробки Стратегії, вже створений web-сайт, який має адресу strategy.kharkiv.ua. На ньому можна знайти всі методичні матеріали щодо розробки документу. Там само будуть розміщуватися відеозаписи засідань керівного комітету, робочих груп, круглих столів, а також усі підсумкові документи.