Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині Мінекономіки представило результати роботи

На Харківщині Мінекономіки представило результати роботи

Презентацію «100 в 1» провели на заводі «Турбоатом».

Місце проведення обрано не випадково, адже, за словами Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофія Милованова, «Турбоатом» - це приклад гарного державного підприємства.

«На жаль, як ми бачимо, чисте, прозоре підприємство, яке виконує свої зобов’язання, де змогли модернізувати виробництво, зберегли технології – це виняток», - сказав Тимофій Милованов.

Під час заходу, участь у якому взяв перший заступник голови ХОДА Марк Беккер, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства презентувало плани втілення реформ для зростання економіки. Присутнім розказали про ті ініціативи, які мають втілити ще до кінця 2019 року, та стратегічні плани на наступний і подальші роки.

Під час заходу Марк Беккер зазначив, що Харківщина - одна з індустріально розвинених областей України й посідає 4-е місце у промисловому виробництві.

«У нас працює 400 великих та середніх підприємств, на а яких створено понад 150 тисяч робочих місць. Промисловість дає понад 70% прибутку області», - повідомив Марк Беккер.

Він відзначив, що, окрім розгалуженої промисловості, Харківщина має дуже розвинений аграрний сектор.

«На 2 мільйонах гектарів землі працює понад 2000 сільськогосподарських підприємств, з яких 1200 - це фермерські господарства», - сказав Марк Беккер.

Також він підкреслив: якщо говорити про інвестиції, то держава повинна стати дійсно партнером підприємствам, адже є багато питань, які бізнес не зможе самостійно вирішити.

Нагадаємо, 21 грудня голова ХОДА Олексій Кучер оголосив конкурс на посаду бізнес-омбудсмена.