Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер закликав чесно та прозоро провести вибори до ОТГ області

Олексій Кучер закликав чесно та прозоро провести вибори до ОТГ області

Це голова ХОДА заявив під час робочої поїздки до Куп’янського району.

22 грудня в регіоні обиратимуть голів 4 новостворених об’єднаних громад. Три з них утворені в Куп’янському районі, ще одна – в Балаклійському. Напередодні виборів голова ХОДА Олексій Кучер зустрівся з жителями та керівництвом району, а також представниками всіх сільських та селищних рад Куп’янщини.

«22 грудня, в цю неділю, відбудуться вибори в об'єднаних територіальних громадах. Ми - за те, щоб вибори проходили чесно та прозоро. Щоб люди висловили своє бачення та обрали того, кого вони хочуть бачити керівником відповідної громади. Для мене важливо, щоб не було ані адміністративного впливу, ані будь-якого іншого з боку органів державної влади або правоохоронних органів», - наголосив керівник області, звертаючись до присутніх.

Олексій Кучер підкреслив, що реформа децентралізації – одна з ключових у державі, її підтримує Президент України Володимир Зеленський.

«Саме люди в нашій країні повинні вирішувати, як вони будуть жити, куди вони йдуть і все те, що відбуватиметься на місцях. Чим далі, тим більше повноважень буде переходити до громад», - зауважив голова ХОДА.

Особливу увагу він приділив питанню взаємодії між органами державної влади та місцевого самоврядування.

«Ми знаємо, що є певний розрив у комунікації. Іноді ця відсутність комунікацій призводить до того, що тижнями, місяцями, роками не вирішуються ті чи інші питання. Я заявляю, що так не може бути. Я вже зараз взяв на себе зобов’язання вирішити цю проблему. Я вже зустрічався з керівниками ОТГ, ми поспілкувались, чекаю від них пропозицій. Ми домовились, що облдержадміністрація та я особисто будемо реагувати на негативні прояви чиновників, які знаходяться на місцях», - попередив Олексій Кучер.

Під час зустрічі всі присутні мали можливість озвучити проблеми та поставити питання у форматі «відкритого мікрофону». Серед тем, що порушувались, – проблеми з опаленням та санітарією в місті Куп’янськ, ремонт 2-х «нічиїх» ділянок дороги Чугуїв – Мілове, внесення змін до перспективного плану формування територій громад та перехід ОТГ на прямі відносини з держбюджетом тощо.