Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА зустрівся з Послом Держави Ізраїль в Україні

Голова ХОДА зустрівся з Послом Держави Ізраїль в Україні

Олексій Кучер та Джоел Ліон обговорили питання економічного співробітництва та залучення інвестицій.

На Харківщині Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні бере участь у низці заходів. Він був присутнім на траурному заході на території Меморіального комплексу «Дробицький яр». Також 16 грудня Джоел Ліон візьме участь у церемонії вшанування Олексія Фєдосєєва та його дружини Уляни, визнаних Праведниками народів світу.

Перед початком церемонії, що відбудеться в Харківській ОДА, пан Ліон зустрівся з керівником області Олексієм Кучером.

«Мені дуже приємно, що ви сьогодні вперше у нас. За це вам велика вдячність, - сказав голова ХОДА. - Я знаю, що між Україною та Ізраїлем, нашим регіоном та Ізраїлем склалися добрі взаємовідносини. І перше, що я хочу сказати, - це те, що нам потрібно їх посилювати».

Олексій Кучер відзначив, що разом із Президентом України Володимиром Зеленським визначив пріоритетним напрямком розвитку регіону залучення інвестицій. «Тому я запрошую всіх послів на Харківщину, щоб дати сигнал прозорих взаємовідносин», - сказав керівник області.

Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні наголосив, що Харків є дуже важливим для ізраїльтян. «Багато ізраїльтян, які приїхали до нас та живуть, - з Харкова. Один з них навіть міністр – Зєев Елькін. Як бачите, зв’язки дуже тісні», - зауважив Джоел Ліон.

Він також відзначив, що Харківська область має значний зовнішньоторговельний обіг з Ізраїлем і велика частка в цьому обігу припадає на послуги, в першу чергу – ІТ.

«Я не знаю точну кількість, тому що її дуже важко зараз виявити, але я знаю, що це тисячі девелоперів та ІТ-фахівців, які працюють тут, на Харківщині. Це звичайно виграшна ситуація для обох сторін. І, звичайно, це приносить інвестиції», - сказав пан посол.

Олексій Кучер відзначив, що за розвитком ІТ-індустрії Харків посідає друге місце в країні – після столиці. «Ми знаємо, на якому рівні ІТ у вашій країні, запрошуємо до співпраці ваших спеціалістів», - запропонував голова ХОДА.