Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Середньомісячна зарплата на Харківщині зросла до 8931 грн

Середньомісячна зарплата на Харківщині зросла до 8931 грн

Питання зайнятості, ліквідації боргів із зарплат та соціального захисту працівників обговорили 12 грудня на 28-й конференції об’єднання профспілок Харківської області.

Участь у заході взяв заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

«Вважаю, що між сторонами соціального діалогу в нашій області дійсно налагоджена співпраця. Дякую за роботу особисто голові Об’єднання профспілок області Сергію Тесленку. У вирішенні проблемних питань у соціально-трудовій сфері регіону ми завжди дослуховуємося до позиції профспілкової сторони та постійно знаходимо взаємоприйнятні рішення», - зазначив Михайло Черняк.

Під час заходу обговорили стан зайнятості в області. Так, за даними Департаменту соціального захисту населення ХОДА, за останні пів року в регіоні:

- збільшилась чисельність зайнятого населення у віці 15-70 років на 4,8 тис. осіб (зараз становить 1264,8 тис. осіб);

- збільшився рівень зайнятості населення у віці 15-70 років - з 61,5 % до 62,2 %;

- чисельність безробітних у віці 15-70 років зменшилась на 1,3 тис. осіб і склала 66,7 тис.;

- зменшився рівень безробіття населення у віці 15-70 років, визначений за методологією Міжнародної організації праці, з 5,1 % до 5 % економічно активного населення.

Середньомісячна зарплата штатних працівників області за січень-жовтень 2019 року зросла на 19,4 % та становить 8931 грн. Темп її зростання є вищим ніж загальнодержавний показник (118,9%).

За рівнем неформальної зайнятості (10,6 %) Харківська область - серед 2 кращих в Україні (після Київської).

«Не все поки що вдається, наприклад, не вирішено питання погашення боргів з виплати зарплати, повільно скорочуються обсяги «тіньової» зайнятості, зростає трудова міграція населення. Саме тому урядом та Офісом Президента відпрацьовується комплексні механізми та чіткі терміни реалізації вирішення цих нагальних питань», - наголосив Михайло Черняк.