Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рух мостом Андріївка – Донець відкриють на півтора року раніше, ніж планували

Рух мостом Андріївка – Донець відкриють на півтора року раніше, ніж планували

Стан відновлювальних робіт на споруді перевірив голова ХОДА Олексій Кучер під час робочої поїздки до Балаклійського району.

На Балаклійщині керівник області ознайомився з роботою ГПУ «Шебелинкагазвидобування». Під час поїздки об'єктами компанії Олексій Кучер оглянув ремонтні роботи, що тривають на найдовшому мості Харківської області, який поєднує Андріївку та Донець. Загальна довжина споруди – 245 метрів. Реконструювати її розпочали в травні цього року, і хоча згідно з проєктом роботи мали тривати 2 роки, дорожники розраховують завершити їх набагато швидше – за 7 місяців.

«Від «Укргазвидобування» ми отримали інформацію, що лише їх автомобілів цим мостом проходить близько 1000. Вони знаходяться в певних незручностях, так само як і місцеві жителі», - відзначив Олексій Кучер.

Директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко повідомив, що роботи мають завершити до кінця року.

«Щоб забезпечити перехід людей та не перекривати повністю рух були виконані роботи спочатку на лівій частині конструкції, потім підрядник розпочав проводити ремонт правої сторони. На даний час роботи виконані на 80%. Зараз проводять гідроізоляцію, до кінця тижня ми повністю її зробимо, й на наступному тижні плануємо виконати роботи з укладання асфальтобетонної суміші. Цього року 27 грудня плануємо пустити рух транспорту», - сказав Ігор Турченко.

Олексій Кучер підкреслив, що в дорожників залишилося 17 днів до цієї дати та додав: «Вебкамеру вже встановлювати не будемо. Проте розраховуємо, що ви виконаєте роботу в строк».