Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області власне житло отримають 65 дітей-сиріт

У Харківській області власне житло отримають 65 дітей-сиріт

Питання розподілу та перерозподілу обсягу цільової субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам депутати розглянули 5 грудня під час засідання сесії облради.

Як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, загальна сума субвенції складає 39 млн 973 тис. грн.

«Завдяки цим коштам в області буде розширено мережу дитячих будинків сімейного типу, створено умови для нормального сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також за рахунок коштів субвенції з державного  бюджету власне житло зможуть придбати 65 дітей-сиріт», - повідомив Юрій Шпарага.

За його даними, 12 млн 402 тис. грн передбачено спрямувати на придбання житлових приміщень для 5 дитячих будинків сімейного типу. Подібні будівлі з’являться у Вовчанському, Дергачівському (2 будинки), Красноградському районах та Мереф’янській ОТГ.

Решту коштів спрямують на виплату грошової компенсації для забезпечення житлом 65 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. При цьому в Департаменті зазначають, що субвенцію отримають усі адміністративно-територіальні одиниці пропорційно до кількості дітей, які перебувають на квартирному обліку. 

Довідка. Порядок та умови надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 р. № 877 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 р. № 616.