Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проблему з опаленням у Чкаловському вирішено

Проблему з опаленням у Чкаловському вирішено

Голова ХОДА Олексій Кучер відвідав населений пункт на Чугуївщині та пересвідчився в тому, що в оселях у людей тепло.

Роботу центральної котельні Чкаловського та ситуацію в селищі керівник облдержадміністрації перевірив разом із головою місцевої ОТГ Віктором Соловйовим.

«Протягом останніх тижнів місцеві жителі були змушені власноруч зігріватися у власних домівках. І це при тому, що опалювальний сезон вже понад  місяць, як стартував офіційно. Переконаний: проблеми можна було уникнути, не чекаючи на початок опалювального сезону», - відзначив Олексій Кучер.

 На жаль, аби вирішити її, керівнику області довелося особисто втрутитися в ситуацію.

«Відсутність тепла в Чкаловському виявила ще одну проблему - неправдивість заяв чиновників. Адже мене неодноразово за останній тиждень запевняли, що завдання з опаленням нібито вирішено. Тому публічно заявляю: кожну проблемну ситуацію перевіряю особисто та спілкуюся з людьми без посередників», - сказав голова Харківської ОДА.

Він також наголосив, що зараз триває розслідування ситуації. Висновки щодо причин та винних будуть публічними.

«Упевнений: ситуація, коли взимку в людей немає тепла, - неприпустима. Ця зима буде останньою, яка, за традицією, прийшла несподівано для чиновників», - запевнив Олексій Кучер.

За інформацією Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА, зараз в області працюють 797 із 798 котелень (99,9%), підключено 99% житлових будинків (без опалення поки що залишаються 75 будинків) та 99,5% об’єктів соцсфери (не опалюється 1 заклад). Зокрема, триває запуск опалення в Барвінківському районі (9 будинків), Куп’янському районі (2), місті Куп’янськ - 26.

Єдиною не підключеною залишається котельня в смт Кочеток Чугуївського району. Протягом дня очікується завершення оформлення необхідних документів у НАК «Нафтогаз України» для подачі газу до цієї котельні.