Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбудеться творчо-наукова акція «Мистецтво молодих - 2019»

У Харкові відбудеться творчо-наукова акція «Мистецтво молодих - 2019»

Захід пройде 13-15 листопада на базі Харківської державної академії дизайну і мистецтв (вул. Мистецтв, 8) під патронатом Haціoнaльної акaдемії миcтeцтв Укpaїни.

Головною подією акції стане огляд-конкурс кращих дипломних робіт за 2017-2019 роки випускників п’яти художніх академій сучасної України, а саме - Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, Львівської національної академії мистецтв, Харківської державної академії дизайну і мистецтв, Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука, Закарпатської академії мистецтв. Номінації конкурсу: станковий живопис, монументальний живопис, скульптура, графіка, архітектура та дизайн середовища, графічний дизайн, дизайн одягу, промисловий дизайн, цифровий дизайн, декоративно-прикладне мистецтво, театрально-декоративне мистецтво та сценографія, реставрація творів мистецтва.

За підсумками роботи журі кращі дипломні роботи будуть нагороджені дипломами I, II, III ступеню від Haціoнaльної акaдемії миcтeцтв Укpaїни

Також у рамках творчо-наукової акції «Мистецтво молодих - 2019» відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Постать мистця у векторі сучасних художніх трансформацій: український вимір», метою якої є створення міждисциплінарної арени для полілогу мистців, дизайнерів, мистецтвознавців, педагогів, музейних працівників щодо проблем теоретичного осягнення та обговорення традицій та новацій сучасної візуальної культури у контексті естетичних практик; дослідження питань з візуальної семіотики, тенденцій та перспектив у контексті арт-педагогіки, теорії та практики творчої особистості. За результатами конференції буде видано збірник тез та доповідей конференції.

Гостей творчого заходу запрошують й на круглий стіл, тема якого - «Проблеми формування міжкультурної освітньої парадигми в мистецькому закладі вищої освіти XXI століття: трансформація і реконструкція традиційного». Під час круглого столу учасники обговорюватимуть нагальні питання процесів трансформації мистецької освіти в Україні.

Підбиття підсумків відбудеться 15 листопада о 18:00 у холі головного корпусу Харківської державної академії дизайну і мистецтв.

У заходах братимуть участь почесні гості: члени Президії НАМ України, високопосадовці регіону, ректори закладів вищої освіти.

Контактна інформація: Кутателадзе В.В., (057) 706-21-03.