Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У «Бузку» відкриється виставка картин художників – етнічних німців України

У «Бузку» відкриється виставка картин художників – етнічних німців України

В експозиції представлено 55 картин, які з успіхом демонструвались у Німеччині, Литві, Україні (міста Київ, Одеса, Донецьк, Запоріжжя, Львів та ін.).

Урочисте відкриття виставки відбудеться 25 жовтня о 16:00.   

Виставка стала можливою завдяки унікальному проєкту «Зустріч поколінь» (2006–2019 рр.), семінарам-пленерам та експедиціям німецьких художників України за фінансової підтримки Федерального Міністерства внутрішніх справ і регіонального розвитку Німеччини через Благодійний фонд «Товариство розвитку».

До уваги відвідувачів - роботи Гаррі Руффа, заслуженого художника України, Віктора Семерньова, заслуженого художника України, лауреата Шевченківської премії, Галини Невінчаної, членкині Спілки письменників України, Євгенія Карпенка (Фаста), Олени Ермантраут та інших художників проєкту «Зустріч поколінь».

Виставка триватиме до 31 жовтня.

Захід проводиться в рамках «Тижнів Німеччини в Україні». На відкриття виставки запрошені Генеральний консул ФРН у Східній Україні, Почесний консул ФРН у м. Харкові, представники Спілки об’єднань громадян «Рада німців України», Харківського обласного товариства німців «Відергебурт», органів влади і місцевого самоуправління.