Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники ЦНАПів області обмінялися досвідом надання послуг у громадах

Представники ЦНАПів області обмінялися досвідом надання послуг у громадах

2 жовтня адміністратори центрів, а також члени організації «Всеукраїнська асоціація центрів надання адміністративних послуг» зустрілися на базі Нововодолазької селищної ради.

Учасники заходу обговорили питання інтеграції соціальних послуг та послуг державної реєстрації актів цивільного стану в ЦНАПах, обмінялися кращими практиками надання адмінпослуг у територіальних громадах, поділилися досвідом з колегами нещодавно створених ЦНАПів та обговорили нові підходи діяльності у разі ліквідації районних центрів.

Окрему дискусію присвятили міжнародній підтримці GIZ та U-LEAD, завдяки співпраці з проєктами яких в області запроваджена принципово нова модель обслуговування громадян у ЦНАПах: мобільні кейси для надання адміністративних послуг маломобільній групі населення, створення в ЦНАПах комфортних умов для відвідувачів, запровадження додаткових сервісів обслуговування тощо.

За результатами обговорень узагальнено пропозиції до законодавства, які асоціація зможе представити на засіданні профільного комітету Верховної Ради України.

Довідка. Членами «Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг» є 9 ЦНАПів Харківщини: міст Первомайський, Ізюм, Чугуїв, Куп’янськ, Харків, а також Нововодолазької та  Старосалтівської ОТГ, Балаклійської і Лозівської РДА. Це найбільша команда, яка представлена в асоціації від регіонів України.