Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківську область представили на міжнародній туристичній виставці «Україна – UITM 2019»

Харківську область представили на міжнародній туристичній виставці «Україна – UITM 2019»

26-й туристичний салон проходить у Києві 2-4 жовтня.

Туристичний потенціал Харківщини представлено у межах роботи об’єднаного національного стенда «UKRAINE».

Начальник Управління культури і туризму ХОДА Олег Яцина зазначив, що з кожним роком туристична галузь Харківщини набуває все більшої динаміки. І участь у міжнародних виставках – це хороший шанс для всебічної промоції регіону.

 «Харківщина володіє вигідним географічним розташуванням, має численні історико-культурні пам’ятки, безцінні рекреаційні ресурси, багату нематеріальну спадщину – і, як наслідок, всі умови для розвитку туризму. І наразі завдяки туристичним ініціативам, які нині діють в області, харків’яни та гості регіону мають можливість планувати свій відпочинок з врахуванням численних інтересів та уподобань. І попереду ще багато наших спільних здобутків у розвитку туристичної галузі Харківщини», –  розповів Олег Яцина.

Стенд «Харківщина туристична» організовано за сприяння Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації і ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму».

Підсумовуючи перший день роботи, директорка ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Холодок зазначила, що  найбільше відвідувачі виставки цікавляться топовими туристичними маршрутами Харківщини: «Стежками мандрівного філософа», «Ловці рєпінських вражень», «Солодка історія «Білого лебедя»», «Від шедеврів архітектури і живопису до шедеврів природи», «Слобожанські скарби Рєпіна», «Екоподорож «Під градусом», а також двомовною (українсько-англійською) мапою Харківської області і Харкова з меседжем «Подорожуйте Харківщиною. Travel around Kharkiv region».

Довідка. UITM є найбільшою туристичною подією сезону осінь-зима в Україні, і є ефективним інструментом популяризації України як туристичного напрямку загалом, та її окремих регіонів на національному і міжнародному рівнях. Щорічно її відвідують професійні спеціалісти туристичної сфери, серед яких - представники міжнародних і національних туристичних організацій, дипломати, представники державних структур, авіа, готелів та перевізників.

Під час виставки представники туристичної сфери мають можливість обмінятися досвідом з іноземними колегами та партнерами в області просування країн та туристичних дестинацій, спостерігати за успішними прикладами просування інших країн. UITM – це також унікальне місце для знайомства світової спільноти з багатою історико-культурною спадщиною України.