Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний штаб перевірив підготовку до зими міста Харків

Обласний штаб перевірив підготовку до зими міста Харків

Засідання відбулось 19 вересня під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

На початку зустрічі Марк Беккер наголосив на персональній відповідальності керівників відповідних установ за підготовку інфраструктури міста до роботи у осінньо-зимовий період.

«Часу до початку опалювального сезону залишилося небагато, тож для вчасного запуску усіх систем необхідно тримати комунікацію між усіма службами міста. Підкреслюю, що в разі зміни температурного режиму до 15 жовтня заклади соціальної сфери, охорони здоров’я та освіти мають бути підключені до тепла першими й у найкоротші терміни», - звернувся до членів штабу перший заступник голови ХОДА.

Марк Беккер підкреслив, що керівники установ, які є відповідальними за підготовку інфраструктури міста до зими, мають приділити максимальну увагу організації безпеки праці робочих колективів.

Заступник Харківського міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко відзначив, що наразі до опалювального періоду комплексно підготовлено 99,9% житлових будинків комунальної власності територіальної громади Харкова.

Також він зауважив, що в разі потреби будівлі соціальних установ, лікарень та шкіл буде підключено до опалення за два дні. Інші споживачі будуть підключені до системи теплопостачання згідно з графіком - протягом 4 тижнів.

За інформацією генерального директора КП «Харківські теплові мережі» Сергія Андрєєва, наразі виконано майже 100% регламентних робіт з підготовки до опалювального сезону обладнання теплових мереж, проведено гідравлічні випробування.

«Дефекти, які виявлено під час гідравлічних випробувань магістральних та внутрішньоквартальних теплових мереж, будуть усунені до 1 жовтня», - сказав Сергій Андрєєв.

У свою чергу перший заступник генерального директора КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко звітував про 99-відсоткову готовність підприємства до роботи взимку.

«Станом на сьогодні виконано ремонт та технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж: підготовлено 6,5 тис. систем холодного водопостачання та 6,2 тис. систем водовідведення, тобто 100% від запланованого. Проведені планові роботи з підготовки двох водозаборів, 17 насосних станцій та їхніх мереж. По водовідведенню – готові до зими наші два майданчика очисних споруд: Диканівські та Безлюдівські очисні», - підкреслив Олександр Коваленко.

Також члени штабу обговорили питання розрахунків за послуги тепло-, водопостачання та водовідведення та затвердження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги.