Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний штаб перевірив підготовку до зими чотирьох районів Харківщини

Обласний штаб перевірив підготовку до зими чотирьох районів Харківщини

Засідання відбулось 10 вересня під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

Під час засідання розглянули стан підготовки до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2019/2020 років господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Близнюківського, Барвінківського, Ізюмського, Лозівського районів та міст Ізюм і Лозова. Розпочинаючи засідання, Марк Беккер в черговий раз наголосив на особистій відповідальності кожного з членів штабу за свою ділянку роботи. Він зазначив, що питання підготовки області до опалювального сезону знаходиться на постійному особистому контролі голови ХОДА Юлії Світличної.

«Ми вже повинні звикнути до того, що питання підготовки соціальної сфери, а саме: закладів медицини, освіти та культури – це планові заходи, - зазначив перший заступник голови ХОДА. – Це все є обличчям районів та міст».

За даними директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка, в цілому по області житловий фонд підготовлений на 85,8%.

«У Ізюмському, Барвінківському, Близнюківському районах та місті Лозова весь житловий фонд підготовлено на 100% з оформленням паспортів готовності. У Лозівському районі готовність складає - 90,9 %, у місті Ізюм – 77%», - сказав Сергій Магдисюк.

За словами заступника начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Наталії Ачкасової, підприємства комплексу продовжують підготовку до осінньо-зимового періоду. Вона зазначила, що рівень розрахунків за електроенергію на території області в середньому складає 88,5 %.

«Щодо рівня розрахунків за природний газ, то всі райони забезпечили розрахунки більше 100%», - зазначила Наталія Ачкасова.

Директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко, повідомляючи про підготовку до зими дорожнього комплексу, зауважив, що в районах, які розглядаються, продовжуються заплановані на цей рік роботи з експлуатаційного та поточного утримання. Також під час засідання обговорили питання затвердження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги та необхідності вчасного завершення будівництва важливих інфраструктурних об’єктів на території зазначених районів.