Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ремонтні роботи на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград вийшли на завершальний етап

Ремонтні роботи на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград вийшли на завершальний етап

У цьому році капітально відновлюють 76 км автодороги, а також ремонтують чотири мости, розташовані на трасі.

«Продовжуємо відновлювати автошляхи Харківської області. Дорога Мерефа - Лозова – Павлоград - один з найважливіших напрямків, який з’єднує нашу область з Дніпропетровською. Щодня дорогою їдуть близько 10 тисяч автомобілів. При цьому це один з найбільш зруйнованих шляхів, який не ремонтувався з моменту будівництва, близько 60 років. Цьогоріч повністю відновлюємо 76 км дороги. На сьогодні роботи виконано вже на 92%», - розповіла голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона також наголосила на тому, що вперше до ремонту доріг в області підходять комплексно, відновлюючи розташовані на них штучні споруди. Так, на трасі Мерефа – Лозова - Павлоград ремонтують шляхопроводи в районі селища Таранівка (роботи виконані на 50%) та поблизу Лозової (78%), а також мости в селищах Катеринівка (виконання - понад 90%) та Іванівка (70%).

Дорога Мерефа – Лозова - Павлоград стане четвертою великою магістраллю регіону, яка буде повністю відремонтована. Вже комплексно відновлені автошляхи Київ- Харків –Довжанський, Чугуїв – Мілове та Харків-Охтирка.

Окрім того, вже завершується будівництво нової об’їзної дороги навколо Лозової.

«Паралельно з комплексним ремонтом автодороги Мерефа – Лозова - Павлоград максимальними темпами йде будівництво об’їзної дороги навколо міста Лозова – першої дороги місцевого значення в Україні, збудованої за кошти обласного дорожнього фонду. Роботи вже виконано на 90%», - повідомила Юлія Світлична.

Для належного використання нової та відремонтованої доріг важковаговим транспортом за завданням керівниці області на них будуть встановлені два вагові майданчики. Один знаходитиметься на роздоріжжі траси Харків - Мерефа – Лозова – Павлоград та об’їзної, а другий – безпосередньо на об’їзній дорозі.

Нагадаємо, голова ХОДА Юлія Світлична домоглася виділення цього року окремим рядком у державному бюджеті коштів на комплексний ремонт дороги Мерефа – Лозова – Павлоград. До цього протягом 2017-2018 рр. на трасі відремонтували 35,9 км покриття - найбільш зруйновані ділянки в Зміївському, Первомайському та Лозівському районах.